Nazorg

tattoo

King-Queen Body Art

De genezingstijd van een tatoeage bedraagt ongeveer een week. Algemene gezondheid en lichamelijke conditie spelen hierbij een rol. Tijdens het genezingsproces kan de tatoeage gaan jeuken. Persoonlijke hygiëne is tijdens de genezingsproces van de tatoeage absoluut noodzakelijk. Direct na het tatoeëren is de getatoeëerde plek afgedekt met een zelfklevende transparante folie.  De zelfklevende transparante folie moet u laten zitten totdat de wond genezen is (drie tot zes dagen). U kunt met de folie gewoon douchen.  Als er wondvocht onder de folie ontstaat kan de folie er eerder afvallen.

BEHANDEL DE TATOEAGEWOND DAN ALS VOLGT:
1) Raak de tatoeage zo min mogelijk met de handen aan.
2) was de getatoeëerde plek twee maal per dag met een milde ongeparfumeerde zeep totdat de wond geheel genezen is.
3) Dep de wond na het wassen met een schone handdoek of een tissue voorzichtig droog.
4) Houd de de tatoeage zoveel mogelijk droog.
5) Druppel geen wonddesinfectiemiddelen zoals Sterilon of Betedine op de wond.
6) Draag geen pleisters of verband over de tatoeage.
7) Draag bij een tatoeage geen strakke of vuile kleding op de wond.
8) Vermijd tijdens het genezingsproces contact met zwemwater (chloorzwembaden, bubbelbaden, natuurlijk zwemwater). Maak tevens geen gebruik van sauna of stoombad.
9) Stel de getatoeëerde plek niet bloot aan zon of zonnebank (ook niet met een zonnebrandmiddel). Gebruik ook na de genezingstijd op de tatoeage altijd een hoge beschermingsfactor tijdens het zonnen.
10) Neem bij extreme Roodheid, Zwelling, Bloeding, Pussen, Kleurverandering van de wond of bij pijn altijd contact op met de huisarts

Chat openen